4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Обраний / The Chosen” (альтернативна назва “Вибрані“) – це сучасний американський телесеріал про релігію, який розповідає історію життя Ісуса Христа і його послідовників. Серіал створений і вироблений Dallas Jenkins, сином знаменитого режисера Девіда Дженкінса.

Серіал був випущений 2017 року і став першим краудфандинговим телесеріалом у світі. Він був створений за допомогою пожертвувань понад 19 000 осіб, які зробили свій внесок на сайті VidAngel.

Дивитися тизер до 4 сезону

Обраний” являє собою багаторічну історію про життя Ісуса Христа, розказану з різних точок зору його послідовників, починаючи з його першої зустрічі з апостолом Петром і до чудес, які Ісус творив, і його воскресіння з мертвих.

Серіал відрізняється від інших релігійних фільмів і серіалів тим, що він створений з використанням сучасних кінематографічних прийомів, що дає змогу глядачеві краще зрозуміти історію Ісуса і глибше перейнятися її значенням.

Крім того, “Обраний” пропонує глядачеві унікальну можливість побачити не тільки Ісуса, а й життя його послідовників у контексті їхньої культури та суспільства того часу. У серіалі також порушено питання віри, любові, прощення і милосердя.

Серіал отримав дуже високі оцінки та відгуки від критиків і глядачів, а також став першим серіалом, який був дозволений для трансляції на релігійних каналах у США.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Який рейтинг серіалу Обраний

На кінопорталі IMDb, серіал “Обраний” має оцінку 9,5 з 10 балів на основі більш ніж 30 000 оцінок користувачів.

На Rotten Tomatoes серіал має рейтинг 100% на основі 15 відгуків критиків.

Ці високі оцінки свідчать про те, що серіал користується неабияким успіхом серед глядачів та критиків.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Історія 1-го сезону Обраний

Перший сезон серіалу “Обраний” розповідає історію життя Ісуса Христа, починаючи з його першої зустрічі з апостолом Петром. Серіал дає можливість побачити Ісуса та його послідовників у контексті їхньої культури та суспільства того часу.

Перший епізод починається сценою, в якій Ісус зустрічає Петра на березі озера Галілейського. Ісус запрошує Петра стати його учнем, а потім звертається до інших рибалок на березі, пропонуючи їм слідувати за ним. Ця подія стає початком того, що буде називатися “біблійною революцією”.

У серії також показуються інші відомі події з життя Ісуса, як-от його відвідування Назарету, зустріч із Марфою та Марією, зцілення глухонімого та багато інших. Також розповідається історія Меттью, колишнього митаря, який стає учнем Ісуса.

У першому сезоні також порушено питання, пов’язані з вірою, любов’ю, прощенням і милосердям. Серіал дає глядачам можливість краще зрозуміти історію Ісуса і його вчення, а також побачити, як вони пов’язані з сучасним світом.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Про що 2 сезон Обраний?

Другий сезон серіалу “The Chosen” продовжує історію життя Ісуса Христа, починаючи з його зустрічі з Самарянкою біля колодязя. Цей епізод стає початком нових взаємовідносин, які Ісус починає будувати не тільки зі своїми учнями, а й з людьми з різних соціальних верств.

У серіалі також показано інші відомі події з життя Ісуса, як-от диво з розмноженням хліба і риб, воскресіння Лазаря та багато інших. У другому сезоні також розповідається історія Никодима, фарисея, який приходить до Ісуса з питаннями про віру і отримує відповіді, які змінюють його життя.

@tvshows.com.ua

Серіал Обраний має 3 сезони та продовжено на 4 сезон.

♬ оригинальный звук – TVshows.com.ua

У серіалі продовжують порушувати теми, пов’язані з вірою, любов’ю, прощенням і милосердям. Глядачі отримують можливість краще зрозуміти вчення Ісуса і його зв’язок із сучасним світом.

Однією з особливостей другого сезону є поглиблене вивчення персонажів, які з’явилися в першому сезоні, а також поява нових персонажів. Серіал показує, як життя цих персонажів пов’язані з життям Ісуса і як вони взаємодіють одне з одним у контексті першого століття.

Відео уривок українською з 2-го сезону

Деталі 3 сезону Обраний

Третій сезон серіалу “The Chosen” розповідає продовження історії життя Ісуса Христа та його учнів. Він починається сценою, в якій Ісус і його учні готуються до єврейського свята Великодня.

У цьому сезоні серіалу розповідається історія Марії Магдалини, яка вступає на шлях віри і стає ученицею Ісуса. Крім того, глядачі дізнаються більше про життя і вчення інших учнів Ісуса, таких як Іоанн Хреститель, Яків та Іоанн Зеведєєви, Матвій, Пилип та інші.

У третьому сезоні також показується, як Ісус і його учні подорожують різними місцями, проповідуючи вчення і допомагаючи людям. Серіал розповідає історії про те, як Ісус і його послідовники допомагають хворим і нужденним, як вони борються з переслідуваннями з боку фарисеїв та інших супротивників, а також про те, як вони ухвалюють рішення і вирішують конфлікти всередині своєї групи.

Однією з головних тем цього сезону є розуміння того, що Ісус – це не просто звичайна людина, а й Син Божий, який прийшов на землю, щоб врятувати людей. Серіал продовжує торкатися тем, пов’язаних із вірою, любов’ю, прощенням і милосердям, і дає глядачам можливість краще зрозуміти вчення Ісуса і його значення у світі.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Що відомо про 4 сезон? Коли вийде 4 сезон серіалу Обраний?

Офіційна дата виходу 4 сезону запланована на лютий 2024 року. Також було оголошено, що четвертий сезон буде останнім для серіалу.

Цього сезону зйомки відбуваються в Гошені, штат Юта, та в таборі Хоблітцелль у Мідлотіані, штат Техас.

Наразі невідомо, яку історію буде розказано в четвертому сезоні, проте можна припустити, що він продовжить історію життя Ісуса Христа і його учнів, і, можливо, розповість про біблійні події, яких не торкнулися в попередніх сезонах.

Творці серіалу також заявили, що четвертий сезон буде націлений на завершення історії і гідно закінчить серіал. У своїх виступах вони також підкреслюють, що серіал “The Chosen” є одним із найдорожчих і найскладніших проєктів, які коли-небудь створювалися на території США та має на меті стати одним із наймасштабніших проєктів в історії телебачення.

Тому фанати серіалу чекають на четвертий сезон із величезним інтересом і очікують, що він продовжить історію в тому ж дусі, який змусив їх полюбити серіал.

Де дивитися українською серіал Обраний?

Поки що ми маємо озвучення українською, тільки 2-го і 3-го сезону. Згодом планується доозвучити 1 і 4 сезони.

Озвучення українською мовою доступне онлайн від студії Dniprofilm.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Відгуки

Відгуки на серіал “The Chosen” загалом позитивні. Багато глядачів відзначають, що серіал дуже захопливий і затягуючий, з хорошими акторськими виступами та якісною роботою сценаристів і режисерів. Деякі глядачі також відзначають, що серіал допоміг їм краще зрозуміти історію життя Ісуса Христа і його учнів, а також побачити глибший сенс біблійних подій.

Однак є й негативні відгуки. Деякі глядачі критикують серіал за деякі історичні неточності, а також за деякі зміни в сюжеті та персонажах, які вони вважають неприпустимими. Також деякі глядачі вважають, що серіал занадто повільний і недостатньо драматичний.

Проте більшість глядачів залишаються позитивно налаштованими і високо оцінюють серіал за його високу якість і захопливий сюжет. Серіал отримав безліч нагород і номінацій, що свідчить про його успіх і визнання серед критиків і глядачів.

Цікаві факти про серіал Обраний

Серіал “The Chosen” є першим в історії мультиплатформним серіалом про життя Ісуса Христа та його учнів. Він фінансується за рахунок пожертвувань глядачів і не залежить від великих студій або телеканалів.

Творці серіалу використовували метод “crowdfunding” для збору коштів на виробництво серіалу. За час кампанії вони зібрали понад 10 мільйонів доларів, що стало рекордним показником для проєктів, які використовують цей метод фінансування.

Серіал “The Chosen” був знятий на території Техасу, США. У процесі зйомок були побудовані репліки біблійних міст, зокрема Віфлеєма і Капернаума.

Творці серіалу використовують інноваційний підхід до поширення серіалу. Вони пропонують глядачам безкоштовний доступ до серіалу на платформі VidAngel, а також на YouTube і застосунку “The Chosen”. При цьому глядачі можуть зробити пожертвування на розвиток проєкту.

Актор Джонатан Румсі (“Ісус Христос”) пройшов понад 200 прослуховувань, перш ніж був обраний для ролі. Він також є продюсером серіалу.

Кожен епізод серіалу “The Chosen” починається цитатою з Біблії. Режисер Даллас Дженкінс назвав це рішення “способом насичення серіалу Божественним словом”.

Серіал “The Chosen” став першим в історії телебачення, який був допущений до показу в лавах Католицької церкви США.

У серіалі “The Chosen” задіяно понад 200 акторів і 2000 добровольців.

Серіал “The Chosen” було озвучено багатьма мовами, зокрема іспанською, німецькою, французькою, українською, китайською та іншими.

4 сезон Обраний / Вибрані дата виходу: перший краудфандинговий серіал

Чи варто дивитися Обраний?

Варто дивитися серіал “The Chosen”, якщо ви цікавитеся біблійною історією і хочете побачити її інтерпретацію в сучасному ключі.

Серіал є мультиплатформним і доступний на різних платформах, включно з безплатним доступом на YouTube і застосунком “The Chosen”.

Він отримав схвальні відгуки глядачів і критиків за високу якість зйомок, талановиту гру акторів і за їхній оригінальний підхід до оповіді.

Крім того, “The Chosen” став першим в історії серіалом, який був допущений до показу в лавах Католицької церкви США.

Якщо ви цікавитеся цією тематикою, то серіал “The Chosen” може бути цікавим вибором.

x
Реклама

Де дивитись серіали легально?

Megogo - від 29 грн, нові серіали та кіно+

Youtv UA – 7 днів за 0 грн, або 14 днів за 1 грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *